Broccoli är en fantastisk grönsak

Om det finns en grönsak som dina barn borde bli tvingade att äta även om de inte gillar den så är det broccoli. En del barn älskar den här grönsaken medan andra kanske har lite svårt för den. Mina barn älskar den vilket är väldigt bra eftersom det är en av mina favoriter när det kommer till grönsaker. I följande inlägg kommer du kunna läsa några av mina bästa tips om vad du kan göra med broccoli.

Broccolisoppa är både gott och nyttigt

Något som är väldigt gott och som går snabbt att tillaga är att du hackar upp en broccoli, skölj noggrant och koka sedan i vatten med lite salt i. Sedan slår du av vattnet och sköljer i kallvatten. Jag gör detta för att vätskan inte ska ånga sig och göra att mixern svämmar över. Har det hänt en gång så gör man inte om det misstaget igen. Sedan mixar man broccolin med vatten tills det blir en soppa som man sedan värmer upp på spisen igen. Om man vill kan man blanda i spenat, potatis, blomkol och så vidare.

Koka broccoli som tillbehör

Jag brukar nästan alltid ha kokta broccoliknippen som tillbehör till maten. Jag tycker att det är gott att äta rakt upp och ner, men barnen vill inte ha rå broccoli, så därför kokar jag det. Det går ju att servera kokt broccoli både varm och kall vilket gör det väldigt smidigt.

Grön smoothie som boostar immunförsvaret

Vanligtvis brukar jag slänga i allt som är grönt i min smoothie. Om det skulle vara så att det inte blir en god smak brukar jag pressa citron eller lime i. Det sätter lite smak på smoothies och är också väldigt nyttigt. Om man vill kan man även använda broccoli i smoothies, det har jag gjort många gånger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *