Fördelar med frukt och grönsaker

De flesta vet att det är nyttigt och bra att man äter frukt och grönt regelbundet. Dessvärre kan detta vara lite knepigt om det är så att dina barn inte gillar detta. Men därför har jag här satt ihop ett litet inlägg om varför det är så viktigt att du tränar dina barn att gilla frukt och grönt. Det finns nämligen väldigt många positiva hälsoeffekter som inte bara gäller barn, och just därför måste de få i sig frukt och grönt redan från det att de är små.

En del frukter och grönsaker kan motverka sjukdomar

Forskare menar att en del frukter och grönsaker har så pass positiva hälsoeffekter att de kan motverka sjukdomar till cancer till och med. En del saker är bevisade medan andra kanske är mer omtalade. Oavsett så är det ett faktum att det är bra att äta frukt och grönt och just därför är det viktigt att man ser till att det här blir en vana för barnen redan när de är små. Även om vissa barn menar att de inte gillar frukt och grönt så handlar det om att de måste vänja sig vid smakerna. Ge dem inte godis eller annat snacks bara för att de inte “vill ha” frukt eller grönsaker. Jag brukar alltid se till att det finns snacks i form av morotsstavar eller äppelbåtar hemma hos oss. Då slipper barnen frestas att vilja ha något annat onyttigt.

Ger mer energi och stabilt humör

När blodsockret faller kan det vara lätt hänt att man blir sugen på choklad eller något annat sött och onyttigt. Men just därför måste man vara beredd med en frukt eller något nyttigt. Det är nämligen så att om man äter något onyttigt så stiger blodsockret snabbt, men det kommer sjunka ännu snabbare efter det och därmed få dig att må sämre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *