Det är väldigt viktigt att dina barn äter mycket frukt och grönt. Det kan dock vara lite problematiskt om dina eller ditt barn är kräsna när det kommer till den här typen av föda. Dessvärre går väldigt många barn igenom en fas där de inte tycker att det är så kul med frukt och grönsaker, och det kanske beror på att de har fått upp smaken för godis istället. Men det här är faktiskt något som man kan träna bort hos sina barn. Det är ju viktigt att de får i sig tillräckligt med näring och godis innehåller faktiskt inget som ditt barn inte kan leva utan.

Smyg in grönsaker i måltider

Ett trick som många säkert känner till är att man kan mixa lök och sedan ha med i köttfärssåsen eller andra maträtter. Barn brukar tycka att lök är äckligt av någon anledning, men det är en smak som väldigt snabbt ändras när de blir äldre. Så därför, mixa löken och lägg i lite i taget så kommer barnen att vänja sig vid smaken. Andra grönsaker som barn kan ha svårt för är broccoli och blomkål och här kan man faktiskt göra samma sak. Man hackar dem i väldigt små bitar och sedan smyger man ner del i olika maträtter. Om man inte vill hålla på och smyga så kan man istället låta stora bitar av grönsakerna ligga kvar i maten. Då kommer rätten få smak av den, men det är enkelt för barnen att plocka bort det som de inte vill äta.

Ha alltid frukt redo som mellanmål

Om det är så att barnen leker och kommer och frågar om något sött så ska du snabbt och enkelt kunna slänga fram några äppelbåtar eller bananpengar. Det här kommer göra att de inte ens hinner fundera på om det är något som de hellre vill ha, som godis till exempel.