Fisk är väldigt nyttigt och det är något som du borde ge dina barn varje vecka. Det finns dock många barn som inte gillar fisk och det kan ju dessvärre leda till att du utesluter det i kosten. Och det är inte bra. Därför är det viktigt att man hittar recept som barnen gillar. Det finns såklart många olika rätter man kan laga som är med fisk. Men det kan ta ett litet tag innan man hittar något som uppskattas av alla i familjen. I följande inlägg kommer du kunna läsa lite mer om hur man tillagar fisk.

Fiskpinnar brukar alltid gå hem

Att laga fiskpinnar är enkelt och då talar vi inte om färdiga fiskpinnar som man kan köpa i frysdisken. Att göra egna fiskpinnar är enkelt och mycket mera nyttigt än de man kan köpa i butik. Det är något som man kan förbereda större mängder av och spara i frysen hemma så att man har under veckodagarna när man kanske inte har tid eller ork att ställa sig och laga. Åk till en fiskhandlare för att inhandla bra råvaror.

Testa olika rätter

Det finns väldigt många fiskrätter från Asien som barn kan uppskatta. Min favorit är asiatisk lax då man steker lax i sötsur sås och serverar med wokade grönsaker. Vill man så kan man också ha lite couscous, nudlar eller ris till. Det gör man ju som man vill. För att skapa en mildare smak kan man använda sig av lite yoghurt i maten också. Man kan byta ut lax om det är så att barnen inte gillar detta, men med lax är det såklart bäst. Mina barn älskar den här rätten och vi brukar ha den minst en gång i veckan. Favoriten är med couscous som jag blandar med wokade grönsaker. Det är väldigt gott och nyttigt!