Det är mycket som man ska tänka på om man vill ge sina barn det bästa när det kommer till mat. Dels handlar det om att de ska få i sig tillräckligt med proteiner, vitaminer och så vidare. För att vara på den säkra sidan när man sätter ihop deras kostplan kan det vara klokt att man också tar kontakt med en expert som kan säga om det här är passande mat för just dina barn. Det kan ju finnas allergier och så vidare som kan vara svåra att leva med, och därför måste man vara extra försiktig när man ska introducera nya maträtter.

Att tänka på när du handlar

Tänk på att barnen ska ha en varierad kost. Så ta med lite av allt möjligt i matkassen som till exempel frukt, grönsaker, bröd, musli, yoghurt, mjölk och protein. Om man inte vill ge sina barn kött, det kan ju finnas olika anledningar till det, så kan man se till att det finns andra proteinkällor i hemmet som till exempel bönor. Det finns många recept på hur man kan laga vegetariskt eller veganskt som även barnen tycker om. Man kan läsa på många olika bloggar online om man är sugen på att få lite inspiration.

Undvik läsk och godis

Det är klart att man vissa dagar i veckan kan unna sig själv och barnen något sött som godis eller läsk, men på vardagarna borde dessa sakerna vara förbjudna. Det är bättre att man lär barnen att uppskatta sådant som frukt om man är sötsugen och kanske dricka vatten om man känner att man är törstig. Det är inte bara en risk att man blir överviktig om man äter för mycket godis eller dricker för mycket läsk, det är även skadligt för tänderna och de ska man ju ändå ha med sig för resten av livet.