Något väldigt nyttigt och gott är att alltid ha lite morötter nära till hands! Skala ett gäng på morgonen och om du är orolig för att de ska bli torra så kan du ställa dem i ett glas vatten. Beroende på hur stora barn du har kan du skära dem i olika former så att du minskar risken för att barnen ska sätta i halsen och kanske ännu värre, sätter i halsen och kvävs. Så läs vidare för att få reda på hur du ska göra!

Formen på morötterna kan vara viktigt

Om du har väldigt små barn så kan det vara bra om man skär morötterna i små bitar, till exempel som små morotspengar. Det är även något som barnen kan tycka är lite roligt att man kallar dem. Om barnen är större så kan man göra morotsstavar. Men tänk på att de inte får springa runt och leka samtidigt eftersom det finns en risk att de kan ramla och sätta i halsen. Man ska alltid vara försiktig. Speciellt morötter är ju väldigt hårda så det kan vara problematiskt om barnen skulle sätta dessa i halsen. Se därför till att du alltid har en bra form och storlek på dem och lämna inte barnen utan uppsyn för länge.

Nyttigt och gott

Just morötter är något som dina barn kan äta i princip hur mycket som helst av. Det är bra att ge dem nyttiga vanor redan när de är små. Se till att det alltid finns nyttiga mellanmål hemma och om barnen inte gillar grönsaker som mellanmål så kan man ju alltid ge dem frukt. Just morötter är väldigt rika på näring som är viktigt för att ditt barn ska kunna växa och utvecklas. Det är så mycket bättre att ge morötter som mellanmål istället för godis eller snacks. Morötter är även väldigt bra för synen.