Det finns många studier som pekar på hur viktigt det är att barnen får nyttig mat redan från det att de är små. Ibland kanske du som förälder tänker dig att det inte spelar så stor roll, men där måste du tänk om! Även om du kanske är lite trött och inte orkar stå och laga mat så är det viktigt att du förbereder väl så att du slipper hamna i den situationen att du ger dina barn skräpmat istället. Det finns även vissa rätter som är väldigt enkla att göra, men som trots det innehåller väldigt mycket näring och som är bra för barnen. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några rätter som du kan servera med gott samvete när du känner att tiden och energin inte riktigt räcker till.

Ha alltid något enkelt förberett

Om man har tid på helgerna så kan man göra storkok inför nästkommande vecka. Det är då man verkligen kan göra livet enkelt för sig själv skulle man kunna säga. Det vill säga om man får in en rutin med att laga mat och ha matlådor och annat nyttigt snacks redo. Då kan man enkelt värma på något när barnen kommer hem från skola eller dagis. Det här är väldigt bra även för de barnen som är lite större och som skulle kunna komma hem från skolan själva. Som förälder är det då svårt att veta om barnen äter nyttiga saker eller inte. Och det man kan göra för att underlätta för barnen är att man förbereder nyttiga måltider.

Nyttiga måltider som är enkla att göra

Det finns många saker man kan göra, dels så kan man alltid ha köttfärsås redo i små matlådor så att man enkelt kan värma på enstaka portioner om man vill. Det är även enkelt att laga mycket på en och samma gång.