Hur fixar man maten samtidigt som man spelar?

Jag älskar att spela poker online och det kan ibland bli lite körigt med middagen när min man inte är hemma i tid. Vi brukar turas om att laga den. Och barnen är nu så pass stora att de gärna vill leka själva på sina rum när de kommer hem från skola och dagis. Det här ger mig lite härlig ensamtid då jag gärna skulle vilja bara koppla av framför datorn en liten stund, eller slänga mig på soffan med mobilen och spela JackpotCity App eller något liknande. Men som sagt, vad ska man göra med middagen om när man är hemma själv?

Några av mina tips

I detta inlägg kommer du kunna läsa om mina favoriter när det kommer till att laga snabbt och gott. För mig är det viktigt att få varva ner när jag kommer hem från jobbet och sedan efter maten kan jag sätta mig med barnen och göra deras läxor, läsa godnattsaga och så vidare.

Falukorv och makaroner

Det här är en av våra favoriter hemma och det är lite synd att det inte är mer nyttigt. Så jag brukar faktiskt laga med fullkornspasta och sedan ser jag till att det alltid finns mycket grönsaker att välja på. På senaste tiden har jag gjort en bricka med massa råa grönsaker och om det blir över efter maten så kan man snabbt sno ihop en dipp och sedan har man snacks även till TV-tittandet senare när barnen gått och lagt sig.

Soppa fungerar bra på hösten

Nu under hösten så brukar jag koka grönsakssoppor nästan var och varannan dag. Då känns det som om mina äldsta barn ser till att det finns pannkakor till efterrätt. Jag tycker att det är viktigt att barnen är med och lagar mat och tar ansvar i hemmet. Så det har fungerat väldigt bra på sistone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *