Mat är väldigt viktigt för barnens utveckling

I Sverige är vi väldigt lyckligt lottade om man ser till vilken standard de flesta har och hur enkelt det är att ge sina barn en bra uppväxt. En del barn i världen lider tyvärr av svält och det måste vara fruktansvärt att inte kunna ge sina barn vad de behöver. Därför tycker jag att man alltid ska försöka hjälpa de som man kan. Man kanske inte kan se till att barn i andra länder får mat och tillräckligt med rent vatten, men man kanske kan göra något litet som förbättrar någon annans liv åtminstone.

Skänk pengar till välgörenhet

Om man känner att man kanske inte har tid eller råd med att aktivera sig i någon hjälporganisation så kanske man åtminstone kan bli månadsfadder. Det är enkelt och det behöver inte kosta mycket alls. Ibland brukar jag försöka köpa varor som jag vet jobbar med att ta sitt sociala ansvar i andra länder. Det gör att jag skänker pengar samtidigt som jag köper mat, och det tycker jag är väldigt bekvämt. Det får mig liksom att göra något bra samtidigt som jag gör något som jag ändå var tvungen att göra, nämligen att handla.

Donera saker som dina barn inte längre använder

Minst en gång om året så brukar jag gå igenom barnens garderober och leksaker. Jag gör det tillsammans med barnen och låter dem välja vad de skulle vilja ge till någon annan. Vi försöker dra ner på allt som har med presenter och julklappar att göra även om vi tycker att det är en viktig del av barnens uppväxt för att de ska känna att de passar in i samhället. Men vi vill alltså att det ska finnas en balans mellan vad de får och inte får. Det finns så många saker i världen som kan ge lycka, inte endast saker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *