En av mina favoritrecept att göra och som barnen älskar är raggmunk. Det här är en väldigt enkel och typisk svensk rätt, men jag kan liksom inte få nog av de här smakerna. I detta inlägget kommer jag berätta om några av mina trix för att skapa riktigt god raggmunk. Och du, det är inte bara gott, det är väldigt enkelt också så du behöver inte oroa dig för att du kommer behöva lägga ner mycket tid och energi på det här inte.

Se till att det finns gott om lingonsylt

Något av det som jag älskar med att laga typisk svensk mat är att i väldigt många kan man använda lingonsylt. Det jag brukar göra är att jag plockar egna lingon en gång om året och sedan gör jag hemmagjord sylt på dem. Det är så otroligt gott!

Glöm inte att servera grönsaker, även om det inte alltid behövs

Jag vet att det räcker gott och väl med raggmunk med lingonsylt, men för att försöka få med lite grönsaker i rätten så brukar jag riva morötter. Just rivna morötter råkar vara en slående favorit hemma hos oss och därför får jag riva nästan en hel morot per person som ska vara med och äta, det innebär alltså att även barnen äter gott om morötter.

Bra mat att spara inför kommande vecka

Något som man kan tänka på när man lagar raggmunk är att man kan göra mycket mat samtidigt. Det är perfekt att packa in i matlådor så har man liksom mat inför den kommande veckan. Det kan ju ibland vara lite jobbigt att ställa sig och laga mat på kvällarna när man kommer hem från jobbet. Och om barnen är trötta efter dagis så är det bra om man har något gott förberett som man endast kan värma.