Att laga köttbullar är något som nog de flesta gör på sitt egna vis. Men ibland kan jag känna att jag vill förbättra mina recept även om det är så att jag alltid brukar göra likadant. Jag provar mig fram och låter familjen avgöra om det blir bättre eller sämre.

Kör löken i mixern

Något som jag inte kan vara utan i köttbullar är lök men dessvärre kan detta vara lite problematiskt med barnen. En del barn gillar lök, absolut, men de flesta barnen brukar faktiskt inte alls tycka om lök och därför kör jag löken först i mixern och sedan blandar jag i det med köttfärsen. Jag brukar alltid köra på nötfärs, men jag har provat några gånger med blandfärs och det var något som kanske barnen gillade bättre än vi vuxna. Men man kan ju såklart prova sig fram. Kanske man ska ha lite av den ena sorten eller något liknande.

Stek köttbullarna i soya

Ett av mina bästa tips är att steka köttbullarna i lite, lite soya. Detta gör att de får god smak och väldigt fin yta. Jag gillar när köttbullarna är lite svarta fast inte brända såklart, och det här får man om man steker i soya. Detta är något som även ger lite sötma till köttbullarna. Som ni kanske märker är detta ett återkommande tema i min matlagning, att alltid blanda sött och salt.

Smula ner skorpor i köttbullarna

En del av er kanske redan använder er av brödsmulor i era köttbullar, men något som faktiskt är väldigt gott är att mixa skorpor och sedan blanda i smulorna i köttet och de övriga ingredienserna. Det här är väldigt gott och ger lite sötma till köttbullarna, något som både barn och vuxna uppskattar väldigt mycket! Prova själv och känn skillnaden, det är verkligen väldigt gott.