I följande inlägg kommer du kunna läsa några av mina svenska favoriter som även barnen älskar. Jag kallar dessa klassiska svenska rätter även om jag är fullt medveten om att det här är rätter som på ett eller annat vis finner inspiration i Italien. Och om vi ska nämna något om Italien så är det faktiskt mitt absolut bästa land när det kommer till matkultur och jag är väldigt glad att mina barn känner likadant. Nåväl, här kommer några tips på snabba maträtter som både vuxna och barn uppskattar!

Köttbullar med makaroner

Kötbullar, eller frikadeller som de säger i Italien, är alltid uppskattat och det finns många olika sätt man kan servera dessa på. En favorit i min familj är att antingen servera med makaroner och ketchup, men om vi vuxna får välja så blir det potatis, lingonsylt och brunsås. Det sistnämnda är något som barnen också äter med god aptit.

Köttfärsås med spagetti

Köttfärsås är något som är väldigt enkelt att göra mycket av så att man kan ha matlådor för kommande veckan. Ibland brukar jag även göra så mycket så att jag kan frysa in också. Det är så himla enkelt, och det bästa av allt är att det är gott också! I min familj brukar vi äta spagetti till, men det går ju såklart att servera med vilken sorts pasta man vill.

Falukorv och makaroner

Det här är en absolut favorit hemma hos oss och det går så himla snabbt att laga. Kommer man hem sent från jobbet, har hämtat på dagis och sedan komma hem och ställa sig och laga mat! Ingen hit för min del. Därför brukar vi alltid ha minst en falukorv i kylen som man kan steka på. Till det kokar vi en kastrull med makaroner. Både gott och det går snabbt att göra.