Spela eller laga mat? Kan man göra båda?

Ibland känns det som att det enda jag vill göra när jag kommer hem från jobbet är att slänga mig på soffan och typ spela Spin Palace i mobilen. Det är alltid kaos när barnen kommer hem, de leker och stimmar i flera timmar. Det känns nästan som att de inte får ut all sin lek på skolan och dagis ibland. Men det är härligt att de kommer hem. Dock har jag insett att det är viktigt vilken typ av mat man ger dem när de kommer hem så att de inte blir ännu mer triggade. I följande inlägg kommer jag skriva om några tips som jag har kommit fram till de senaste månaderna genom försök. Som sagt, jag vill ju gärna kunna hinna spela mina spel också på kvällen så att jag känner att jag unnat mig något.

Spela i mobilen och laga enkla rätter

Jag brukar se till att rätterna som jag lagar när jag egentligen inte har lust eller ork är enkla men de behöver inte nödvändigtvis vara snabba. Sedan sitter jag på pallen i köket och spelar mina spelautomater genom mobilen. Det är så himla bra att många av dem nu är anpassade för mobilen. Jag brukar då laga soppor, speciellt nu på vintern eftersom det är så enkelt och väldigt gott. Till det brukar vi ha knäckebröd och ost. Alla i familjen älskar detta.

Gör storkok en gång i veckan

På söndagar brukar jag göra matlådor inför den kommande veckan och det här är jag så tacksam för att jag själv gör. Det är så enkelt att slänga fram några lådor ur frysen på morgonen innan man ska åka till jobbet. Och sedan värmer man det när man kommer hem. Väldigt gott och enkelt samtidigt som jag får tid att spela och betta på mina favoritsajter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *