Stark mat är bra för barn

En del barn älskar verkligen stark mat och jag är så himla glad att mina barn älskar stark mat. Själv är det något som jag helt enkelt inte kan leva utan, jag har chilli och andra starka kryddor på allt. Det sägs faktiskt att chilli skulle kunna liknas vid en drog just på grund av att det är beroendeframkallade. Var inte rädd för att låta dina barn prova stark mat lite i taget. I det här inlägget så kommer jag att gå igenom tre stycken kök som jag brukar hämta inspiration ifrån ifrån när det kommer till stark mat.

Mexikansk mat med mycket chilli och jalapenos

Tacos älskar väl alla barn. Ett av mina barn trodde att typisk svensk mat var fredagstaco, och det skrattar vi fortfarande åt. Vi äter verkligen tacos varje fredag och det bästa med det är att man kan variera ganska mycket så att det passar alla smaker. Vi brukar duka upp en stor buffé med mycket grönsaker och självklart mycket chilli av olika sorter.

Asiatisk mat med fylliga smaker

Mitt absoluta favoritkök är definitivt det asiatiska köket. Det finns så många spännande smaker som man kan utforska där och det här är även något som barnen bara älskar! Jag älskar wok och curry när det kommer till asiatisk mat. Och det här är rätter som man verkligen kan göra starka också om man skulle vilja det. Jag har fortfarande ingen favoriträtt när det kommer till asiatisk mat eftersom jag typ älskar allt!

Nordafrikansk mat med mustig kryddning

När det kommer till Nordafrika så älskar vi i min familj att göra grytor, speciellt har vi en favorit som är en lammgryta som serveras med couscous. Det här verkligen riktigt gott och perfekt mat att äta på hösten och vintern när det börjar bli lite ruggigt utomhus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *