Vad ska man göra med alla äpplen?

Årets sommar har verkligen varit något helt annorlunda än vad vi i Sverige är vana vid. Är du också en av dem som har ett äppelträd i trädgården och nu inte vet vad du ska göra av alla äpplen? Här kommer några tips som du kan ta del av för att slippa behöva slänga äpplen. Förutom att det finns många goda recept som har med äpplen att göra så finns det också andra fördelar med att äta äpplen. De innehåller nämligen väldigt mycket fibrer och vitaminer.

Något gott efter maten

Något som man kan göra med äpplen och som de flesta säkert tänker på först är att man kan göra äppelpaj. Det här är en av mina absoluta favoriter när det kommer till att göra efterrätt och det bästa är att även om man gör en äppelpaj kan den smaka helt annorlunda om man jämför med förra gången man gjorde det. Jag brukar göra en smuldeg som botten, fylla på med äpplen och ibland har jag faktiskt endast lagt lite socker och granola på toppen. När man serverar kan man antingen välja att servera med glass eller vaniljsås, det sistnämnda är såklart min favorit.

Gör äppelmos som kommer räcka långt in på vintern

Äppelmos är också en av mina favoriter. Jag brukar ha det på gröten under vintern. Jag tycker att det är väldigt gott också i yoghurt, om du inte har provat det så kan du göra det redan idag! Det är en fin kombination av syrligt och sött. Om du har många äpplen hemma från sommarens skörd så är ett tips att koka upp mos på allt och sedan kan man förpacka dem i små lådor eller burkar. Det går enkelt att frysa ner och sedan kan man plocka fram en ny när man känner för det i vinter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *